• Familie Spinhoven
  • Familie Spinhoven
  • Familie Spinhoven
  • Familie Spinhoven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Familie Spinhoven

Een hele leuk opdracht voor een heel leuk gezin. Van tevoren een kort ‘diepte interview’ met alle gezinsleden gehad, zodat ik een beetje wist hoe ze in elkaar steken. We hebben het gehad over beroepen, schoolresultaten, hobby’s en interesses. En daar moest ik het mee doen! Ik werd volledig vrij gelaten en mocht alle kanten op, dat is voor mij natuurlijk heerlijk werken.
En zie hier het resultaat: het circusmeisje, de kleine naaister, de snoeppapa en relaxmoeder. Bijgestaan door twee trouwe viervoeters.

Het leuke aan dit portret is dat er allemaal kleine tekeningetjes en grapjes inzitten die je op het eerste gezicht misschien niet direct ziet, maar die bijdragen aan de persoonlijke waarde van het portret. Ieder lid van het gezin heeft eigen interesses of hobby’s aan zich gelinkt en die heb ik in kleine details toegevoegd. De moeder houdt bijvoorbeeld van bloemen en als spil van het gezin is ontspanning in een spa op z’n tijd ook zeer gewenst, vandaar de bloemenkrans en de subtiele bubbels op de achtergrond.

Het portret is afgedrukt op een doek van 100×80 cm.